Dzīvo vesels

Saule , jūra un iedegums


images

Latvijā liela daļa cilvēku vasarās aktīvi sauļojas. Ir pat cilvēki, kuriem tumšs iedegums kļuvis par pašmērķi . Taču sauļošanās un iedegums ir viena no pretrunīgākajām tēmām. No vienas puses , ārsti un pētnieki, norāda, ka saules stari ir galvenais ādas vēža cēlonis, no otras puses – vienmērīgs, mirdzošs iedegums joprojām ir viena no  veselīga cilvēka tēla pazīmēm. Tādēļ mums iesaka  aizsargāties no saules radiācijas un lietot aizsargkrēmus jo vairāk, jo biežāk, jo labāk.

Atzīšos, ka es saules aizsargkrēmus gandrīz  nelietoju . Pacilāju tos, apskatos sastāvu  un nolieku malā. Mani vienmēr mulsināja to sastāvs : Benzophenone-3, Homosalate, 4-Methy-benzylidene campar, OMC, Octyl, Methoxycinnamate, titāna vai cinka dioksīds un utt. Vai tiešām tas pasargās manu ķermeni, nenodarot kādu ļaunumu?

Izrādās, ka ir vairāki pētījumi, kuri liecina, ka saules aizsargkrēmi nav nemaz tik nevainīgi.  Daži no tiem pat saules iedarbībā kļūst vēl toksiski, tāpēc pastāv bažas, ka nokļūstot cilvēka organismā, šīs vielas var bojāt arī mūsu šūnas.

Aizsargkrēmos izmantotās vielas kā Benzophenone-3, Homosalate, Octyl-dimethyl-PABA, Methoxycinnamate imitē estrogēnu darbību un tādējādi var sekmēt vēža šūnu attīstību. Pētījumi ir pierādījuši, ka šīs vielas var bojāt arī DNS struktūru.  Arī titāna vai cinka dioksīda nanodaļiņas , kas atstaro ultravioleto starojumu un līdz ar to pasargā ādu no saules negatīvās iedarbības, bet nokļūstot caur ādu limfvados, tās izrādās toksiskas.images (1)

Atcerēsimies, to, ka , ejot peldēties jūrā vai ezerā , mēs nomazgājam šos krēmus. Saules aizsargkrēmos  izmantotās ķīmiskās vielas būtiski ietekmē arī dzīvo dabu. Šīs vielas uzkrājas zivju organismā. Cilvēki šo vielu ietekmei ir pakļauti vēl stiprāk – gan pārklājot ādu ar krēmu, gan lietojot uzturā zivis un dzeramo ūdeni.

Izvairīšanās no saules stariem un sauļošanas krēmu lietošana samazina D vitamīna veidošanos organismā, kas mūs pasargā no vairākām hroniskām slimībām. D vitamīns mums ir nepieciešams :

  • Kauliem
  • Stiprai  sirdij
  • Veseliem zobiem
  • Redzei
  • Muskuļu darbam
  • Imunitātei
  • Nervu sistēmas darbībai
  • Labam noskaņojumam

Saule dod, un saule ņem – kā labāk rīkoties mums? Galvenais ir mēra sajūta – gan sauļojoties, gan aizsargājoties no saules stariem. Tas nozīmē – limitēt laiku, ko pavadām sauļojoties . piemēram bērniem pilnīgi pietiek ar stundu vai pusotru stundu ilgu atrašanos pie jūras tiešos saules staros. Ja lietojam sauļošanās aizsarglīdzekļus , tad prātīgi izvēlaties tādus, kuru sastāvā nav bīstamās ķīmiskās vielas un nanodaļiņas, kā arī nepārspīlējiet ar pārāk intensīviem aizsargkrēmiem.

Informācijas avots  žurnāls ‘’Ko ārsti tev nestāsta’’

Par revolucionāru atklājumu saules aizsarglīdzekļu tirgū ir kļuvis uztura bagātinātājs Nature Tan. Lai jūs priecētu ne tikai zeltains (šokolādes, bronzas) ādas tonis, bet arī tās veselīgums, pret iedegumu jāattiecas nopietni. Īstu un ilglaicīgu aizsardzību organismam var nodrošināt tikai no iekšpuses, apgādājot to ar pietiekamu daudzumu antioksidantu. Šīs vielas ne tikai novērš fotonovecošanu, bet arī mazina saules apdegumu risku, palielina iedeguma noturību un mitrina ādu.

Nature Tan sastāvā ietilpstošās vielas aktivizē ādas dabiskās aizsardzības mehānismus un pastāvīgi atbalsta tos. Tie novērš intoksikāciju, kavējot brīvo radikāļu veidošanos. Pateicoties sastāvā ietilpstošajam vīnogu izspiedu ekstraktam, UB Nature Tan antioksidējošā iedarbība ir 50 reizes spēcīgāka nekā vitamīnam E, un 20 reizes – nekā vitamīna C.  Nature Tan komponenti – sojas ekstrakts, vīnogu izspiedu ekstrakts, vitamīni Е, С, cinks, selēns kavē brīvo radikāļu veidošanos ādā. Kurkuma, beta karotīns– veicina noturīga, vienmērīga un skaista iedeguma veidošanos. Šie komponenti novērš saules apdegumus un ādas apsarkumu. Gatavojoties vasaras atvaļinājumam vai braucienam uz siltajām zemēm, tiek ieteikts iepriekšējs vismaz 15 dienu kurss un Nature Tan lietošana visa atvaļinājuma laikā. Iepazīsties ar Nature Tan šeit

Dabīgās izcelsmes komplekss Beauty pasargās ādu . Tā aktīvās sastāvdaļas , nokļūstot ādas dziļākajos slāņos, nodrosina tās mitrināšanu un barošanu, uzlabo sejas krāsu. Šis komplekss  palielina ādas tvirtumu un blivumu, stimulējot kolagēna un elastīna producēšanu. Tas pasargās šūnas no brīvo radikāļu graujošās iedarbības, aizkavē novecošanos procesus. Vairāk par Beauty lasi šeit.

Sejas ādu pēc sauļošanās varam palutināt ar  Gel Millenium Neo. Tas ir līdzeklis, kas palīdzēs atjaunot ādas mitrumu, taču noderēs arī  kā ātrā palīdzība pie saules apdegumiem. Vairāk par Gel Millenium Neo lasi šeit.

Vēlies iegādāties drošus saules aizsarglīdzekļus, apmeklē  internetveikalu vai raksti man aija.skudra@gmailcom. 

Lai tev  droša atrašanās saulē !

Komentēšana nav pieejama.