Dzīvo vesels

5 uzturvielas , kas vajadzīgas laimīgai sievietei!


245231

 

Arī tad, ja tu rūpējies par pietiekama kalcija, dzelzs un folijskābes daudzuma uzturā, ikdienā tev nepieciešamas vēl citas vielas – ne mazāk svarīgas.

 

Domā par savu veselību un jau šodien tās iekļauj savā uzturā!

1. Polinepiesātinātās taukskābes OMEGA 3 un 6 . Cilvēka organismam nepieciešamas abas šīs neaizvietojamo taukskābju grupas, jo tās organismā pilda savas funkcijas savstarpēji mijiedarbojoties. Šīs veselīgās taukvielas tiek celtas vai debesīs, un ne velti – tās spēj ierobežot iekaisumu izplatību, aizkavēt depresiju, pasargāt no sirds kaitēm un krūts vēža. Linolskābe (LA, no omega-6 grupas) un alfa-linolēnskābe (ALA, no omega-3 grupas) pieder neaizstājamām nepiesātinātajām taukskābēm. Tā ir taukskābju grupa, kuras cilvēka organisms pats nav spējīgs saražot, tādēļ tās ir jāuzņem ar uzturu. Pavisam ir trīs Omega 3 taukskābju grupas – DHA, EPA un ALA. DHA un EPA  taukskābes satur galvenokārt zivis, bet ALA- augu valsts produkti kā piem. linsēklas, valrieksti, rapšu eļļa. Ir pierādīts, ka DHA un EPA ietekme uz organismu ir daudz ievērojamāka. Tikai ceturtā daļa visu cilvēku dienā ar uzturu saņem pietiekami daudz DHA un EPA taukskābes, un daudzi tās nesaņem katru dienu. 

Kā saņemt nepieciešamo? Ikdienas maltītē ir daudzi produkti, kas satur omega-6 (sēklas, rieksti un augu eļļas). Omega-3 taukskābju daudzumu varam uzņemt tikai ar ar zivīm un jūras produktiem. Visvairāk omega-3 taukskābes ir jūras zivīs:

  • arktisko ūdeņu treknajās zivīs (piemēram, lasis, skumbrija, siļķe, anšovi un sardīnes),
  • zivju aknās (īpaši mencu),
  • omega-3 produktos (piemēram, mencu aknu eļļā vai zivju eļļā).

Tā kā zivis ēdam ne tik bieži, cik vajadzētu, mūsdienu uzturā ir nepietiekams to omega-3 taukskābju daudzums, tāpēc ieteicams uzņemt  omega-3 taukskābes ar uztura bagātinātājiem.

Omega 3 /6 taukskābes satur šie Vision bioloģiski aktīvo vielu kompleksi – Mega,  Beauty, Brain-o-flex

2. D VITAMĪNS  Daudzus gadus uzskatīja, ka D vitamīns ir tikai kalcija palīgsastāvdaļa, kas veicina kalcija uzkrāšanos kaulos, tos stiprinot. Taču jaunākie pētījumi liecina, ka D vitamīns palīdz remdēt hroniskas sāpes, atvieglo pirmsmenstruālo sindromu, pasargā no sirds slimībām un pat ļaundabīgiem audzējiem. Pieaugušajiem D vitamīna trūkums var izraisīt osteoporozi, kaulu trauslumu, kā arī sāpes kaulos un locītavās. D vitamīns pasargā organismu no dažādiem vēža veidiem. 60 gadu ilgi pētījumi rāda, ka D vitamīnam ir spēcīga ietekme uz vēzi, sevišķi uz resnās zarnas un taisnās zarnas audzējiem. 

Kā saņemt nepieciešamo? Draudzējies ar sauli ( saprāta robežās, ievērojot visus piesardzības pasākumus), no uztura produktiem  D vitamīnu satur olas dzeltenums, aknas, vairākas zivis: tuncis, lasis, sardīnes, siļķes un skumbrijas, sojas piens. Ja ir aizdomas, ka organismā tomēr pietrūkst D vitamīna, tad iesaka lietot  bagātinātus uztura bagātinātājus ar D vitamīnu.

D vitamīnu satur šie bioloģiski aktīvo vielu kompleksi – Nutrimax, Medisoya, OsteoSanum

3. E VITAMĪNS . Mūsu organismam ir nepieciešamas E vitamīns kā antioksidants, tādējādi palīdzot organismam imagescīnīties ar brīvo radikāļu nodarīto postu.  Brīvie radikāļi bojā šūnu membrānas un pat DNS, veicinot šūnu anomālijas, kas tālāk  var izraisīt sirds slimības, vēzi, Alcheimera slimību un virkni citu hronisku veselības traucējumu.

Kā saņemt nepieciešamo?  Lai tu uzņemtu vitamīnu E ar uzturu, lieto avokado, spinātus, tomātus, našķojies ar mandelēm un saulespuķu sēkliņām.

E vitamīnu satur  – Antiox, Lifepac Senior, Mega, Artemida, Beauty, Brain-o-flex.

4. MAGNIJS tas palīdz funkcionēt nerviem, muskuļiem, saglabā kaulu izturīgumu un regulē asinsspiedienu. Ja tevi moka bezmiegs, nogurums, neregulāra vai paātrināta sirdsdarbība, paaugstināts asinsspiediens, muskuļu spazmas, muskuļu vājums, krampji, roku trīce, grūtības kontrolēt muskuļu darbību, iespējams, tev ir magnija trūkums organismā.
Kā saņemt nepieciešamo? Pietiekami lielā daudzumā tas ir ķirbju un saulespuķu sēklās, zaļajos lapu dārzeņos, pupiņās, zivīs, riekstos, dažādos augļos un dārzeņos.

Magniju  satur šie bioloģiski aktīvo vielu kompleksi – Nutrimax, Pax+, Forte/ Pax+,  Lifepac Senior, Hiper, Nortia, Di Guard Nano.

5. KĀLIJS. Šīs minerālvielas galvena funkcija ir neitralizēt lielo nātrija ( sāls) daudzuma nelabvēlīgo ietekmi. Šodien mēs ēdam pārāk maz kāliju saturošus produktus un pārāk daudz rūpnieciski apstrādātu produktu, kas satur lielas sāls devas. Tāpēc cilvēki cieš no paaugstināta asinsspiediena un palielinās risks iedzīvoties insultā, sirds un nieru slimībās. Kālijs pazemina asinsspiedienu, palīdz nierēm izskalot ārā lieko nātriju.

Kā saņemt nepieciešamo?  Kālijs ir gandrīz visos augļos un dārzeņos. Lietojiet saldos kartupeļus, avokado, sarkanas pupiņas, tomātus, lapu bietes – tie ir satur īpaši daudz kālija.  Labi kālija avoti ir arī vājpiens un vājpiena jogurti, zivs un pilngraudu produkti.

Tu jautāsi, cik daudz šīs uzturvielas ir jāsaņem katru dienu? Vai tas palīdzēs, ja  tu zināsi, cik daudz vitamina E dienā vajadzētu uzņemt un cik daudz tā ir , teiksim avokado. Patiesībā cilvēkam nebūtu jādomā par to, cik mikrogramu vitamīnu, mikro-, makroelementu  viņš dienā uzņem. Jo ar pārtiku uzņemto uzturvielu daudzumu  precīzi noteikt ir gandrīz neiespējami, jo jāņem vērā piem. vitamīnu dabīgais noārdīšanās procents, kas ievērojami palielinās, produktus termiski apstrādājot. Pie tam ikdienā mēs ēdam produktus nevis vitamīnus un minerālvielas, tāpēc drīzāk jākoncentrējas  uz to, lai uzturs būtu pēc iespējas dažādāks un tajā būtu vismaz 500 g dārzeņu un augļu ( arī salātu, dīgstu, garšaugu, ogu un citu svaigu dabas produktu). 

Ja izvēlies bagātināt savu organismu ar Vision bioloģiski aktīvām vielām, tavā vietā uzturvielu dienas normu ir jau izrēķinājis ražotājs Arkopharma, kas ir pasaules līderis preparātu ražošanā uz ārstniecības augu bāzes. 

Reģistrējies šeit http://goo.gl/V0iP0X un saņem savam pirkumam 20%- 40% atlaidi!

Komentēšana nav pieejama.