Dzīvo vesels

OsteoSanum


 lejupielādeOsteoporozes profilakse

Augu izcelsmes komplekss OsteoSanum nodrošinās organismu ar pašiem efektīvākajiem celtniecības materiāliem stipriem kauliem, pastiprinās reģenerācijas procesus, normalizēs kalcija vielmaiņu un paaugstinās organisma aizsargspējas. Aktīvie dabiskie komponenti ir dabiski katalizatori kalcija nogādāšanai kaulaudos, veicina kaulaudu minerālā sastāva un kaulaudu struktūras uzlabošanos, kā arī veicina osteoporozes novēršanu un reģenerē kaulaudus lūzumu gadījumos.

 OsteoSanum ĪPAŠĪBAS:

  • Pazemina osteoporozes risku
  • Uzlabo kaulu struktūru, palielina to minerālo blīvumu
  • Aizkavē kalcija izskalošanos no kaulaudiem
  • Palīdz kauliem lūzumu gadījumos ātrāk saaugt
  • Novērš mugurkaula deformāciju, neļaujot izmainīties stājai
  • Piedalās svarīgākās kaulaudu olbaltumvielas – kolagēna, nobriešanā
  • Nostiprina zobus, matus un nagus.

Tāpat kā visi organisma orgāni un sistēmas, mūsu kauli pastāvīgi mainās. Tāpat kā mūsu orgāni, kauli sastāv no šūnām. Šūnas, kas veido mūsu kaulus, sauc osteoblasti, bet šūnas, kas tos izārda, par osteoklastiem. Jaunībā dominē osteoblasti, veidojot stiprus kaulus, kuriem jākalpo visu dzīvi, bet ar gadiem mēs sākam zaudēt savu kaulu masu. Augu izcelsmes kompleksa OsteoSanum sastāvā esošais vitamīns K2 saistīts ar osteoblastiem, kas veido olbaltumvielu osteokalcīnu. Šim olbaltumam ir galvenā loma visiem mums zināmā kalcija metabolismā. Tieši osteokalcīns veicina kalcija nonākšanu kaulaudos, samazinot osteoporozes un lūzumu risku.

Ja esam pieminējuši kalciju, tad nevar klusēt par tā ļoti nozīmīgo lomu mūsu dzīvē, bet konkrēti viengabalainas skeleta sistēmas veidošanā. Tieši kalcijs ir mūsu kaulu būvmateriāls, nosakot to blīvumu un arhitektūru. Kā tas notiek?

Mūsu kauli pastāvīgi tiek pakļauti mikrotraumām, nenozīmīgiem struktūras bojājumiem, tātad ir nepieciešama atjaunošana. Šim nolūkam mūsu organismā ir divas specializētu šūnu grupas, kas nodarbojas ar kaulu atjaunošanu. Viena šūnu grupa iekļūst šūnu defektos un veicina bojāto kaulaudu aizvākšanā. To nomaina citas šūnas, kas nodarbojas ar kaula dobuma piepildīšanu, kas, pateicoties kalcijam, veidos jaunus kaulaudus.

Tomēr ar gadiem kaulu remodelēšanas process mainās un abu šūnu grupu darbība kļūst mazāk efektīva, jo kalcijs sāk iesūkties. Atjaunot kaulu tik ātri, kā agrāk, vairs nav iespējams un novecojušie audi pilnībā sabrūk.

Saglabāt kalciju kaulaudos, tātad paaugstināt izturību, blīvumu un novērst osteoporozes attīstību, palīdzēs vitamīni K2 un D3. Vitamīns D3 uztur kalcija homeostāzi, veic mineralizācijas procesu un kaulaudu pārbūvi, kā arī uztur veselus zobus. Vitamīns K2 savukārt samazina mugurkaula lūzumu risku par 60%, bet par 80% – gūžas kaula un citu kaulu lūzuma risku.

Vēl vairāk, vitamīns K2 nogādā kalciju tieši tur, kur tas nepieciešams: kaulos un zobos. Savukārt tur, kur minerālviela var kaitēt, vitamīns K2 to noārda. Tas izvada kalciju no artērijām, arī no aortas.
Kalcija uzkrāšanās lielākajā artērijā var novest to pie kalcifikācijas un rezultātā palielināt aortas plīsuma un pēkšņas nāves risku. Savukārt asinsvadu sacietēšana liekā kalcija dēļ kļūst par cēloni hipertonijai. Vitamīns K2 efektīvi cīnās ar sirds-asinsvadu slimībām, ievērojami pazeminot sirdslēkmes risku.

Biokompleksa OsteoSanum unikalitāte slēpjas tajā, ka bez vitamīniem K2 un D3, kas organismā veicina pilnīgāku un pareizāku kalcija apgūšanu, tā sastāvā ir arī vesels dabisku organisko un neorganisko vielu maisījums – mumio ekstrakts.

Mumio — tā ir vesela ķīmisko vielu kaskāde, kas sastāv no 30 makro un mikro elementiem, tajā skaitā arī no 10 metālu oksīdiem, 6 aminoskābēm, fosfolipīdiem, vitamīniem, ēteriskajām eļļām un
citām bioloģiski aktīvām vielām, kas stimulē oksidēšanās – atjaunošanās procesus. Mumio veicina pareizu kalcija nonākšanu kaulu masā, tam piemīt ļoti efektīva stimulējošā iedarbība uz lūzumu saaugšanas procesu, kompensējot organisma negatīvo reakciju uz traumu. Mumio iedarbība paaugstina vispārējo reaktivitāti un visa organisma fizioloģiskās funkcijas, kas raksturīgas ar ātru autoantigēnu (audu iznīcinātāji) un patoloģiskā perēkļa izzušanu.

Visbeidzot, svarīgākās kaulaudu olbaltumvielas – kolagēna sintēzē un nobriešanā sava loma ir B grupas vitamīniem, kas ir augu izcelsmes kompleksa OsteoSanum sastāvā. Tieši kolagēns veido saistaudu šķiedras, kas dod kauliem izturību un veido tā sauktos nukleācijas centrus, kas apņem telpiski orientētās, sakārtotas galvenās kaulaudu minerālvielas oksiapatīta kristālu nogulas.

OsteoSanum VAJADZĪGS:

  • Cilvēkiem kalcija un/vai D3 vitamīna deficīta profilaksei
  • Cilvēkiem, vecākiem par 50 gadiem, īpaši sievietēm klimaksa periodā
  • Tiem, kuriem ir lūzumi
  • Tiem, kas rūpējas par savu veselību un kas atkarībā no ģenētiskā mantojuma grib attālināt un pilnībā novērst osteoporozes attīstību
  • Zobu, matu un nagu nostiprināšanai.

Sastāvs un ingredientu apraksts:

Ingredienti 1 kapsula (818 mg) satur
Kalcijs 250 mg
Vitamīns K2 5 mkg
Vitamīns D3 2,5 mkg
Vitamīns B6 1,4 mg
Vitamīns B12 2,5 mkg
Folijskābe 200 mkg
Mumio ekstrakta pulveris 20 mg

 

Komentēšana nav pieejama.