Dzīvo vesels

Par blogu

Aijas bilde

Esi sveicināts ! 

Tu esi sapratis, ka Tev pašam ir jāuzņemas atbildība par savu veselību un labsajūtu?

Tevi rūp tas, ko lieto ikdienā savā uzturā, tas, ko lieto un ko dari sevis uzturēšanai labā fiziskā formā?

Tu esi noguris no regulāriem ārstu apmeklējumiem, kas nav devuši Tev cerēto rezultātu? Bet Tu neesi padevies un meklē risinājumus?

Apstākļi, kuros dzīvo mūsdienu cilvēks, bieži vien ir nelabvēlīgi viņa veselībai. Reizēm tos nav iespējams mainīt. Bet tomēr daudz kas no tā, kas nosaka cilvēka veselības stāvokli, ir mūsu varā. Tas viss ir individuālas izvēles rezultāts, ko cilvēks veic, pamatojoties uz savu personīgo vērtību sistēmu. Tieši vērtību sistēma nosaka cilvēka uzvedību, viņa ieradumus, prioritātes un kopumā to, ko mēs saucam  par dzīvesveidu. Es padalīšos ar to, kas ir izmainījis manu dzīvesveidu, manu un manas ģimenes veselību.

Es esmu pilnīgi pārliecināta, ka nekas nenotiek tāpat vien – tikšanās ar cilvēkiem mūsu dzīvē nav bez iemesla un tāpat arī katrs notikums nes kādu mācību un pieredzi. Kad man pirms 7 gadiem piedzima bērns ar īpašām vajadzībām, es tad sāku aizdomāties par to, kāda vērtība ir veselība. Šo gadu laikā es sapratu to, ka par savu un savu bērnu veselību atbildīga esmu es nevis mūsu ārsti un veselības aprūpes sistēma . Un tāpēc jau vairākus gadus  es papildinu savas zināšanas pie nutriciologiem, pie bioloģisko un farmācijas zinātņu doktoriem  par bioloģiski aktīvām vielām un to ietekmi uz cilvēka organismu.

Bioloģisko zinātņu doktore I. Vīna apgalvo, ka cilvēka organisms – tā ir sarežģīta ķīmiska laboratorija, kurā nepārtraukti norisinās ķīmiskās vielmaiņas reakcijas. Ja tā noris pareizi – cilvēks ir vesels, bet, ja kaut kas nojūk, cilvēks saslimst. Lai šīs reakcijas norisinātos bez traucējumiem, organismam ar ikdienas pārtiku jāuzņem dažādi mikroelementi, vitamīni un citas vielas, kurām jābūt stingri dabas noteiktās proporcijās. Kad kāda no vielām nav noteiktā daudzumā, vai tiek izjauktas proporcijas, ķīmisko reakciju gaita organismā mainās, kas arī izsauc slimības. Vielas savstarpēji iedarbojas un pastiprina viena otras aktivitāti. Lūk, kādēļ tik svarīgi lietot vitamīnu un minerālu preparātus kompleksā.

Bioloģiski aktīvo vielu kompleksi jeb uztura bagātinātāji arvien vairāk un vairāk ienāk mūsu dzīvē. To lietošana ir tikpat neizbēgama kā jaunas tehnikas, datoru, mūsdienīgu televizoru un jaunu komuni­kācijas līdzekļu izmantošana. Bez šīs jaunās pieejas uzturam veselīga nākotne nav iedomājama. Mūsu organismam tāpat kā mašīnai ir vajadzīga kvalitatīva degviela. Vai Tu esi redzējis, ka kāds lej mašīnā ūdeni no peļķes vai brauc ar tukšu bāku? Tāpat arī mūsu organismam ir nepieciešamas kvalitatīvas uzturvielas, lai tajā visi notiekošie procesi noritētu tik precīzi kā Šveices pulkstenī. Bet mums tikai vajadzētu iemācīties orientēties uztura bagātinātājos un pareizi tos pielietot. 

Pavisam nesen klausījos vienas ārstes uzstāšanos, kurā viņa teica, ka viņasprāt šodien pat nepastāv vairāk jautājums, vai cilvēkam vajag lietot uztura bagātinātājus. Jautājums ir tikai viens – kādus izvēlēties, pēc kādiem kritērijiem?

Un tomēr bioloģiski aktīvo vielu kompleksi ir tikai viens no stūrakmeņiem, jo sāksim jau ar to, ka mums jācenšas sabalansēt veselīgu, pilnvērtīgu uzturu ( cik nu tas ir mūsu spēkos šodien) . Kā arī kustība un sportiskas aktivitātes ir neatņemama sastāvdaļa mūsu pašsajūtai.

Vēlos piebilst to, ka man nav klasiskā medicīniskā izglītība.

Es neārstēju, bet ar savām zināšanām un personīgo pieredzi  varu parādīt Tev ceļus, kā pašam/ai uzlabot veselību un labsajūtu. Jaunas zināšanas un pieredzi es turpinu iegūt jau vairāk kā 5 gadus – katru dienu un tas ir tik aizraujoši!  🙂

whonuj

DZĪVO VESELS UN BAUDI DZĪVI!

Aija Skudra

  • skype: aija_skudra
  • e-pasts: aija.skudra@gmail.com
  • mob.: 29265820

 

Komentēt